Véletlenszerű találat!

A szépség és a szörnyeteg - terápiás mese Trumpnak

2017-02-01 4 Dailymotion

John Legend arra kéri a filmproducereket, hogy emeljék fel szavukat Donald Trump amerikai elnök gyűlölködést és félelmet keltő beszédei ellen.

A tízszeres Grammy-díjas előadóművész-dalszerző és Ariana Grande énekli A szépség és a szörnyeteg új, élőszereplős változatának betétdalát.

A félelmeit leküzdő lány története, aki végül képes lesz arra is, hogy meglássa a gyöngéd, érző szívű herceget a szörnyeteg rettentő külleme mögött, mintha csak a hét muszlim ország állampolgárait érintő beutazási tilalomról szóló Trump-rendelet allegóriája lenne.

Legend az Amerikai Producerek Céhe díjátadóján beszélt a filmesek felelősségéről és lehetőségeiről.

– Látjuk, hogy Trump elnök a gyűlölet, a félelem, a megosztás és a kirekesztés üzeneteivel jön, nekünk, tartalom-előállítóknak, producereknek viszont megvan az a lehetőségünk, hogy másfajta történeteket fogalmazzunk meg, olyanokat, amelyek emberként ábrázolják azokat, akiket marginalizálnak, a menekülteket, a bevándorlókat. Ez a nemzet a bevándorlók nemzete. Én hiszek a Szabadság-szobor üzenetében, abban, hogy be kell fogadni a világból azokat, akik nehézségeken mentek keresztül, akik a háború és az elnyomás elől menekülnek. Amerikának ki kell tárnia feléjük a karját, és azt gondolom, hogy a producereknek segíteniük kell az erről szóló alkotásokat – fogalmazott Legend.

ICYMI, watch the final trailer for Disney’s #BeautyAndTheBeast. On March 17, #BeOurGuest. pic.twitter.com/omvDy5Cmhn— Beauty and the Beast (@beourguest) January 31, 2017

A szépség és a szörnyeteg főszereplői Emma Watson és Dan Stevens. Bill Condon filmjét, amelyben Ewan McGregor, Ian McKellen és Emma Thompson is játszik, március 23-án mutatják be Magyarországon.

I Always Cry if hear this song! #BeautyAndTheBeast Thanks ArianaGrande & johnlegend for bringing back my childhood. A Tale as old as Time. pic.twitter.com/0l9Te5cOJ5— The Oscar 2017 (@TheAguilerian) 31 January 2017