Véletlenszerű találat!

Trump szelleme lebeg Davos felett

2017-01-18 0 Dailymotion

A kínai elnök tartotta a megnyitó beszédet az idei világgazdasági fórumon, Davosban. A svájci síparadicsomban immár hagyomány, hogy minden év elején befolyásos üzletemberek és politikusok gyűlnek össze, és informális keretek között beszélnek egymással.

President Xi's speech to Davos in full https://t.co/marJtuvOWe pic.twitter.com/qQHqQ1Ec5J— World Economic Forum (@Davos) 2017. január 17.


A keddi nap sztárja Matt Damon amerikai filmszínész volt, aki 55 millió dollárt próbál összegyűjteni, hogy tiszta ivóvízhez juttasson fejlődő országokat.

Amikor a pénteken hivatalba lépő új amerikai elnökről, Donald Trumpról kérdezték, azt mondta, egyelőre tételezzük fel róla a lehető legjobbat. Majd hozzátette: – Egy ponton túl a munkánk már nem függ a politikai széljárástól, egyszerűen folytatnunk kell azt, amit elkezdtünk.

WATER INTERESTS: Matt Damon hits #Davos2017 stage to put Water on map https://t.co/G7RYR624A6 #WASH #SDG6 #WaterMarketing GlobalCompact— Water News Global (@WaterTrends) 2017. január 18.


Az egyik legnagyobb érdeklődéssel várt vendég éppen a leendő elnök főtanácsadója, Anthony Scaramucci volt. Igyekezett eloszlatni a Trumppal kapcsolatos nemzetközi aggodalmakat, és kijelentette: az új elnök globális reménység, aki rendbe szeretné hozni az Egyesült Államok belső ügyeit, hogy felvirágoztassa a piacgazdaságot. A tanácsadó szerint Trump szereti az embereket, és elnöksége alatt a jelenlegi világrend jobban fog működni.

5 things you’ve got wrong about Donald Trump, according to one of his closest aides https://t.co/H7QsKz7RMp pic.twitter.com/tu2drJ57az— World Economic Forum (@Davos) 2017. január 17.


A helyszínről jelentette tudósítónk, Sarah Chappell: – Az első nap a világunk előtt álló geopolitikai változásokról szólt a világgazdasági fórumon. A második nap témája a multikulturalizmus, a házigazda az Euronews munkatársa, Isabelle Kumar. Erről délelőtt be is számolunk davosi különkiadásában.

Top 5 stories from the first day of Davos https://t.co/UwQUunXBDn #wef17 pic.twitter.com/aMrzWlRQCV— World Economic Forum (@wef) 2017. január 17.